Bärens härliga värld

bärBär är definitivt något du bör se till att ha i din kost. Det kan mycket väl vara så att det kommer i pulverform, men det är inte alltid det mest aptitliga. De flesta av oss föredrar färska bär i olika former, men det är svårt att få tag på under vinterhalvåret i Sverige. Dock är Sverige ett land som har mycket olika typer av bär, hallon, jordgubbar, blåbär, lingon, hjortron, ja listan kan göras väldigt lång när man börjar leta. Det som också är så bra med alla dessa bär är att de innehåller fantastiska mängder av bra vitaminer och mineraler. Det är med andra ord något som du helt klart ska lägga till kosten, exempelvis som frukost eller mellanmål.

Men det gäller samtidigt att passa sig när du handlar dina bär. Om det är så att du inte själv har plockat eller har köpt färska, ekologiska bär, så ska du passa dig väldigt noga. Problemet med andra bär är att de ofta är väldigt besprutade med bekämpningsmedel, och det kommer snarare att göra mer skada för din hälsa än vad nyttan i bären gör. Det gäller egentligen alla produkter som ska vara färska, nämligen att de besprutade varianterna i grund och botten är dåliga, medan de ekologiska alternativen är de bästa.

Men det finns också andra sätt att få i sig dessa ämnen, utan att behöva äta bären färska. Pulver är givetvis ett sätt, men det finns också ett stort utbud av torkade bär som kommer göra situationen betydligt enklare för dig. Det torkade bäret som jag främst kan rekommendera är gojibäret, för i det finns en massiv cocktail av fina och bra näringsämnen. Passar perfekt att lägga i yoghurten eller bara tugga på som de är.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *