En bra frukost

Alla har säkert hört den gamla devisen om att frukosten är den viktigaste måltiden på dagen. Nu är det visserligen så att det nödvändigtvis inte är sant, det handlar i slutändan om hur du lägger upp hela dagens matintag, men att börja dagen med en god, och nyttig, frukost är väldigt bra ur många perspektiv, framför allt att morgonen blir en stund av njutning. Det ska aldrig behöva kännas stressigt eller pressande att äta frukost och inser du att du inte har tid att äta en mer tillagad frukost så går det alldeles utmärkt att någon dag i veckan starta med en frukt, ett glas juice eller en skål fil.

Det är nämligen fullt möjligt att kompensera bortfallet av näringsämnen och innehåll under dagens gång, och när frukosten kanske inte blir det största målet så blir istället det kommande mellanmålet det du ska sikta in dig på. Det gäller att fylla på lagren, och äta sådant som du vet ger dig energi. Jag säger inte att det är fel att börja dagen med en kopp kaffe, men att komplettera det med en kopp grönt te eller ett glas juice är nycklar som får dig att må bättre.

Men kan du, ska du givetvis se till att få i dig allt under frukosten. Det betyder inte att ni ska sätta i er mängder av smörgåsar, kaffe eller flingor, utan det handlar om att hitta en bra balans. Många har vi våra favoriter på frukostbordet, men fundera en vända till på hur du skulle kunna göra det nyttigare. Byta ut müslin mot en härlig blandning av frukt och nötter kanske?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *