Kettlebells

Många har säkert hört talas om det, och kanske till och med sett människor som svingar, vad som ser ut som att vara, en kanonkula med ett handtag. Redskapet heter Kettlebell och det finns en anledning till att det har blivit så populärt. Det är nämligen en väldigt bra grej att använda sig av när man vill ha en ordentlig genomkörare av sin kropp.

Genom att träna med en Kettlebell så kommer flera av dina stora muskelgrupper att aktivera sig. Det är genom den karaktäristiska svingen som muskelgrupperna aktiveras och övningen fokuserar på styrka och kraft. Det är nämligen så att det är själva svingen av Kettlebellen som skapar enorm kraft, en sådan som väger 24 kilo kan faktiskt komma upp i en kraft av 200 kilo när redskapet svingas, vilket säger mycket om hur mycket dina muskler får arbeta.

Det som tränas primärt i denna övning är dina höfter, dina lår och bålen. Det är viktiga delar av kroppen som behövs, inte enbart för att bli starkare och prestera bättre fysiskt i olika delar av livet, utan också muskelgrupper som behövs för att man ska klara av ett stillasittande arbete. Genom övningen blir också muskelgrupperna tränade samtidigt, istället för att du tränar en åt gången, vilket gör att det blir en harmoni och ett flyt i dina muskler.

Med andra ord är det något som jag rekommenderar er varmt att prova på. Att det är en träning som ger effekt är alldeles tydligt, och dessutom kan du använda Kettlebellen till fler saker än ovan nämnda muskelgrupper. Det går att träna varje muskel i kroppen med hjälp av detta redskap, och det är det givna förklaringen till att det har blivit så populärt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *