Kokosolja

kokosoljaJag vet inte hur många av er som har hört talas om kokosolja, men har ni inte gjort det så är det hög tid att ni gör det nu. Jag är fullständigt medveten om att kokosoljan har fått ett oförtjänt dåligt rykte, och tillskrivits bieffekter som inte alls det ska beskyllas för. Det är viktigt här att veta att det är skillnad mellan Kokosolja och Kokosfett, de är inte alls samma sak. Kokosolja är nämligen något av det nyttigaste du kan äta, på flera sätt och vis.

Kokosolja har fått sitt rykte på grund av att det innehåller mängder av fleromättade fetter. Det är bevisat att detta fett är hälsofarligt, men det är inte det naturliga fleromättade fettet som är boven i dramat, det är det fettet som framställs i fabriker och sätts i olika produkter. Det fettet förlorar nämligen sina positiva egenskaper när det processas, vilket inte är fallet i kokosolja eftersom den har kallpressats och därmed behållit fetternas grundstruktur. Problemet var att man drog alla de fetterna över samma kam, utan att veta effekten som beredningen har.

Vad är kokosolja bra för? Den kan användas till många syften, och är speciellt bra för att du ska bygga upp ett immunförsvar som är kraftfullt. Kokosolja är också mycket nyttigt att steka i, och innehåller ämnen som hittas som jämförelse endast i modersmjölk. Att matsmältningen blir bättre och ditt sötsug mindre är givetvis också det positiva effekter som kokosolja har. Testa att köpa hem en burk och prova i några veckor, så ska du se att det har effekt på dig med.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *