Mellanmålens Mecka

mellanmålSverige är inte enbart mellanmjölkens land, det är också mellanmålens land. Vi har sedan barnsben blivit itutade att mellanmål är viktigt, och det finns väldigt mycket belägg för att mellanmål är bland det bästa du kan äta för att hålla energi uppe och att samtidigt gå ner i vikt. Det är nämligen så att kroppen förbrukar energi, hela tiden, under din vakna tid. Det är energi som du inte kan få tillbaka automatiskt, du behöver få i dig energin genom att äta den. Tiden mellan frukost, lunch och middag blir för lång, och risken finns att du slår i botten rent energimässigt under dessa timmar.

Genom ett mellanmål så ser du till att få i dig en liten del energi som tar dig fram till den följande, något större, måltiden. Det betyder att du undviker att falla ner i energisvackor, och du håller både hjärna och hjärta piggt fram till dess att ytterligare en måltid ska tas in. Att du dessutom äter lite, flera gånger, gör att kroppen lättare kan arbeta med det du äter, eftersom den då går på lågvarv i princip hela tiden, istället för att trycka gasen i botten när de stora måltiderna kommer.

Det här med mellanmål är också ett sätt att gå ner i vikt, om man gör det rätt. Det är givetvis så att du inte ska trycka i dig en massa sötsaker till mellanmålet, för det gör bara problemen än värre. Men genom ett stadigt intag av mat med mindre portioner arbetar matsmältningen bättre, och därmed tar tillvara på energin på ett effektivt sätt, snarare än att den lagras i form av kroppsfett.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *